• Сплит термопомпа въздух-вода
 • Отопление, охлаждане и опция за битова гореща вода (БГВ)
 • Компактно и напълно оборудвано вътрешно тяло
 • Вграден разширителен съд и високоефективен пластинчат топлообменик
 • Циркулационна помпа, манометър и вграден нагревател
 • Интуитивен контролер с Wi-Fi управление
 • Мощност на отопление (COP): 8.30kW (5.20)

 • Клас
  A+++
 • Мощност
  8.0 kW
 • Отопление
  8.30 kW
 • Охлаждане
  8.40 kW

9 280.00лв.
01 Функции
02 Описание

KMK сплит термопомпа

Термопомпата тип сплит е система за отопление и охлаждане, която се състои от две основни части: външно тяло и вътрешно тяло (хидромодул). Вътрешното тяло на термопомпата KAISAI съдържа всички нужни хидравлични компоненти -  циркулационна помпа, разширителен съд, предпазен и въздушен вентил, датчик за поток, манометър и воден нагревател. Хидромодулът е изключително компактен и лесен за монтаж и поддръжка.

partial image

Изключителни ниски нива на шум
38 dB (A)

partial image

Иновативният дизайн на термопомпите KAISAI е воден от целта за производството на един супер тих и високопроизводителен продукт. Използваният двойнороторен инверторен компресор е изключително тих и балансиран. Компактният дизайн и влагането на един високоефективен вентилатор допълнително спомагат за термопомпите KAISAI да са до 6dB по-тихи от други подобни продукти на пазара.

Контрол на два отоплителни кръга

Вграденият контролер на термопомпите KAISAI позволява управлението на два отоплителни кръга, изключително полезно и приложимо при отопление на жилище едновременно с подово отопление и радиатори (или вентилаторни конвектори). Тази функция позволява прецизен контрол на отоплението в двете зони и може да бъде контролирано и наблюдавано както от контролера на термопомпата, така и от мобилното приложение за дистанционен контрол.

partial image

Възможност за Wi-Fi контрол

Термопомпите на KAISAI са оборудвани с дистанционен достъп през Wi-Fi, който прави управлението на уреда изключително лесно и интуитивно. През специално разработената апликация за смартфон или таблет, потребителят може да прави следното:

 • Дистанционен пуск и контрол на температурата по зони;
 • Мониторинг на текущото състояние на термопомпата;
 • Контрол на БГВ, отопление и охлаждане;
 • Следене на информация за грешки;
 • Следене на текуща информация за ел. консумация.

partial image

Информация и контрол в реално време

Тази функция предоставя на потребителя възможността за преглед на основните работни параметри на устройството в реално време. Това позволява и за навременото уведомяване на сервизен екип при евентуална грешка на съоръжението. Има 4 режима на работа: охлаждане, отопление, БГВ и автоматичен. За да отговорите на различните изисквания на потребителите, можете да се комбинират 3 режима.

partial image

Мониторинг на консумираната електроенергия

KAISAI предоставя на потребителя възможността да анализира потреблението на електроенергия от термопомпата на различни интервали от време и да оптимизира нейните настройки, за да спести още повече по отношение на разходите за отопление. Консумацията на ел. енергия може да бъде представена в разлини изгледи:

 • дневна консумация
 • седмична консумация
 • месечна консумация
 • годишна консумация

partial image

Програмен режим "почивка"

Когато за по-дълго време сте извън дома, не е нужно да променяте зададения седмичния график на работа на термопомпата. В режим „Почивка“ можете да изключите загряването на БГВ, дезинфекцията в предварително зададен интервал от време и да намалите температурата в сградата, наред с други неща. Отделна функция „Почивки у дома“ позволява да се поставят на пауза зададените седмични графици за продължителността на дълъг и уютен престой у дома.

partial image

Интуитивен и функционален контролер

Новият интерфейс на управление на термопомпите KAISAI е изключително опростен и лесен за навигация. Интуитивното меню се адаптира спрямо предпочитаните потребителски настройки и разполага с бърз и опростен достъп за основни настройки на термопомпата. Стандартно вградения Wi-Fi модул позволява ежедневна визуализация и оптимизация на работата на термопомпата през смартфон или таблет.

partial image

Иновативни технологии и дизайн

За направата на термопомпите KAISAI се използват модерни и високоефективни технологии за да се гарантира безупречната и тиха работа на машините. Използваният мотор на вентилатора е с DC инверторна технология и е с 10% по-висока продуктивност, а същевременно 35% по-малък в размер. 

Благодарение на бионичния дизайн на перката на вентилатора ефективно се намалява съпротивлението на въздушния поток и нивото на шума. Тази оптимизация гарантира и равномерен въздушен поток като се използва 30% по-малко енергия. Вдлъбнатият дизайн на смукателната повърхност намалява размера на изходящия вихър, а намаленото тегло подобрява производителността. Прорезът на ръба променя разпределението на налягането върху задния му ръб, което от своя страна води до намален шум.

partial image

Двойнороторен компресор

Използваният двойнороторен компресор е с висока производителност и ефективност. Уникалният дизайн на двете нагнитателни камери и балансните тежести разположени на 180° минимизират вибрациите на движещите се части, като ефективно намалява нивата на шум.

partial image

Отопление и подсушаване на пода

Режимът на сушене и режимът на предварително загряване предпазват пода от издутини и дори напукване. В новопостроени сгради този режим работи добре веднага след изливането на подовата замазка, когато е все още влажно. Този режим може да се използва и за контрол на влажността и превенция от простудяване на летни вили или не напълно обитаеми жилища. 

partial image

Възможност за производство на БГВ

Термопомпата KAISAI предлага възможност за производство на битова гореща вода (БГВ) за нуждите на домакинството. За целта е необходимо присъединяване на бойлер със серпентина, както и закупуването на трипътен вентил. Битовата гореща вода, която може да бъде произведена от термопомпите KAISAI, достига до 60°C. 

partial image

Хладилен агент R32

Тепмопомпената система работи с хладилен агент R32, който е специално разработен с цел намаляване влиянието върху глобалното затопляне, като се достига до 70% по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP – global warming potential) в сравнение с фреон R410A. Част от ползите на R32 е и достигането на по-високи нива на енергийна ефективност, както и по-висок потенциален охладителен ефект в сравнение с R410A. Накратко – нужна е по-малко енергия, за постигане на желаната температура и по-малко количество хладилен агент при работа.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Външно Вътрешно
Модел комплект KHA-08RY1 KMK-100RY1
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 865 x 1118 x 523 790 x 420 x 270
Тегло kg 77 37
Ниво на шум dB(A) 58 38
  Мерна единица Стойност
Отдавана мощност на отопление при 7°C (вода 35°C) kW 8.30
COP при 7°C (вода 35°C) - 5.00
Отдавана мощност на отопление при 7°C (вода 55°C) kW 7.10
COP при 7°C (вода 55°C) - 4.10
Отдавана мощност на охлаждане при 35°C (вода 18°C) kW 8.40
EER при 35°C (вода 18°C) - 5.05
Отдавана мощност на охлаждане при 35°C (вода 7°C) kW 7.40
EER при 35°C (вода 7°C) - 3.38
Клас на сезонна енергийна ефективност (вода 35°C / вода 55°C) - A+++/A++
Температурен диапазон при отопление на водата (с ел.нагревател) °C -25~43
Температурен диапазон при отопление на водата °C -25~35
Температурен диапазон при охлаждане на водата °C -5~43
Диаметър на тръбите (течна/газова) mm 6.35/15.88
Максимална денивелация (по-високо/по-ниско външно) m 20
Максимална дължина на тръбите m 30
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Хладилен агент - R32
Потенциал на глобално затопляне (GWP) - 675.00
Заряд kg(CO2eq-T) 1.50 (1.01)
04 Технически чертежи

technical schema image

technical schema image